EP 2024. – Izbornik Ivica Tucak odredio 15 Barakuda

Neposredno po okončanju priprema reprezentacije u Beogradu, izbornik Ivica Tucak odredio je konačan popis igrača za Europsko prvenstvo u Dubrovniku i Zagrebu (4. – 16. siječnja 2024.).
S popisa 18-ice igrača koji su bili na završnim pripremama otpali su  centar Ivan Krapić, vratar Mate Anić, te branič Andrija Bašić.

– Odmah moram napomenuti da će Ivan Krapić svejedno cijelo vrijeme biti s nama, s reprezentacijom cijelo Europsko prvenstvo, ali ne kao igrač. Sjedit će tijekom utakmica s nama na klupi, ali će kao kapetan i dalje s nama biti prisutan cijelo vrijeme. On je nama izuzetno važan u tom pogledu – veli izbornik Tucak.

U zapisnik utakmica će međutim, kao kapetan biti upisan Marko Bijač koji je i inače zamjenik kapetana reprezentacije.

– Odluka o ovoj trojici igrača je donekle uvjetovana i nekim ozljedama unutar momčadi. U prvom sam trenutku imao opciju da idemo na Prvenstvo s trojicom centara, dakle i s Krapićem. Međutim, kako je ozlijeđen, bolestan Marino Čagalj, a znamo i da Matias Biljaka ima određene probleme s koljenom, tu je valjalo ozbiljno razmisliti. Ukoliko se, ne daj Bože kakva ozljeda dogodi centrima, onda ćemo se ‘krpati’ s Burićem, Žuvelom koji mogu ući kao drugi centri. Imamo i određeni problem s Lukom Bukićem koji ima preponsku kilu koja isto može svakog trenutka stvoriti problem, ali to je razlog zašto ima više vanjskih igrača.

VRATARI

1. Marko Bijač (Olympiacos)

2. Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

CENTRI

3. Josip Vrlić (Jadran)

4. Luka Lončar (Olympiacos)

BRANIČI

5. Rino Burić (Jug Adriatic osiguranje)

6. Matias Biljaka (Jadran)

7. Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI

8. Konstantin Harkov (Jadran)

9. Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje)

10. Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje)

11. Zvonimir Butić (Jadran)

12. Ante Vukičević (Marseille)

13. Luka Bukić (Jadran)

14. Loren Fatović (Jadran)

15. Jerko Marinić Kragić (Jadran)

Stručni stožer:

– Ivica Tucak, izbornik

– Jure Marelja, pomoćni trener

– Renco Posinković, trener vratara

– Igor Pezelj, video-analitika

– Pero Kuterovac, kondicijski trener

– Damir Luketić, fizioterapeut

– Petar Kopanja, fizioterapeut

Reprezentativci su u subotu poslijepodne završili s pripremama u Beogradu, te sada slijedi kraći odmor, da bi se 1. siječnja 2024. svi pojavili u Dubrovniku na prvom treningu u Gružu.

Hrvatska je u skupini A, Divizije I zajedno s momčadima Španjolske, Francuske i Crne Gore. Prva je utakmica na rasporedu, 4. siječnja 2024. protiv Španjolske u 20.15 sati u Dubrovniku, uz prijenos na HTV 2.