EUROPEAN AQUATICS BEVESTIGT DE SCHEMA’S VAN DE EUROPESE WATERPOLOKAMPIOENSCHAPPEN 2024

European Aquatics is verheugd om de schema’s van de Europese waterpolokampioenschappen van 2024 te onthullen, na bevestiging dat Eindhoven (NED) en Zagreb/Dubrovnik (CRO) het toernooi in januari samen zullen organiseren.

Het Topwaterpolotoernooi zal in drie steden van start gaan: het manenntoernooi begint op 4 januari in Zagreb en Dubrovnik, terwijl het vrouwenevenement een dag later begint op 5 januari in Eindhoven.

Tijdens deze editie zal het tweedivisieformat debuteren, dus opwinding is vanaf dag 1 gegarandeerd, aangezien de acht beste teams felle wedstrijden zullen spelen in de groepsfase voordat de knock-outfase begint. Een betere rangschikking in de groep levert extra rustdagen op, wat ten goede zal komen aan de teams die op jacht zijn naar de Olympische plaatsing en plaatsen voor het Wereldkampioenschap.

Daarnaast zullen Divisie Twee-teams strijden voor de hoogste rangen in de groepen C en D om kans te maken op het behalen van de eerste divisie in de crossover-wedstrijden.

Terwijl het vrouwentoernooi op één locatie in Eindhoven zal plaatsvinden, zal het mannentoernooi parallel plaatsvinden in Zagreb en Dubrovnik. Beide Kroatische steden zullen genieten van gevechten in Division One, terwijl Groep A, met Hongarije en Griekenland – de twee finalisten op het Wereldkampioenschap 2023 – in de hoofdstad zullen spelen. Titelhouder Kroatië zal samen met wereldkampioen Spanje van 2022 het publiek vermaken in Dubrovnik, de parel van de Adriatische kust. De crossover-wedstrijden worden op het hoogste niveau in Zagreb gehouden, terwijl Dubrovnik de ontmoetingen zal organiseren die beslissen over de negende tot en met de zestiende plaats.