S PRIPREMA BARAKUDA – Otpao Marino Čagalj


Hrvatska reprezentacija nastavlja s pripremama za Europsko prvenstvo u Dubrovniku i Zagrebu (4. – 16. siječnja 2024.). Nažalost, s jednim igračem manje među kandidatima za sastav.


– Marino Čagalj je bolestan, riječ je o nekoj virozi kojeg se nikako riješiti, tako da nažalost Čagalj ne konkurira za Europsko prvenstvo – s najsvježijim će vijestima iz tabora naše vrste, izbornik Ivica Tucak.

Isto nam je potvrdio i dr. Dinko Pivalica, liječnik reprezentacije.

– Nije riječ o ničem strašnom ili opasnom, jednostavno malo duža viroza koja ga muči, pa uslijed nje dolazi i do brzog umaranja. Sad će doći u Split, obavit ćemo preglede i bit će vjerujem sve u redu, međutim ne treba forsirati jer ulazimo u razdoblje velikih napora, natjecanja. Nakon Europskog prvenstva je i Svjetsko prvenstvo, a nadamo se jasno i Olimpijske igre, pa neka bude spreman za sljedeće pripreme.Ovime se popis kandidata prinudno smanjio s 20 na 19.

U međuvremenu, Barakude nastavljaju s redovnim treninzima, a uskoro im se pridružuje i američka reprezentacija. Naime, Amerikanci bi u Zagreb trebali doputovati u nedjelju, 17. prosinca navečer, da bi već dan kasnije počeli sparirati s našom vrstom. Predviđene su dvije službene prijateljske međudržavne utakmice Hrvatska – SAD. Prva u utorak, 19. prosinca od 20.45 sati na bazenu Svetice (plivalište uz Savu se počinje uređivati za Europsko prvenstvo), te druga u četvrtak, 21. prosinca navečer. Točna satnica i mjesto će biti nešto kasnije poznato.