Upoznaj gradove domaćine Europskog prvenstva: Dubrovnik

Više od tisuću godina povijesti prisutno je u svakom dijelu Dubrovnika. Istovremeno, grad muzej i živa pozornica, idealan je spoj povijesti i suvremenosti. Okružen je srednjovjekovnim zidinama dugačkim 1.940 metara koje su očuvane u svom izvornom obliku i otvorene posjetiteljima kao najveća atrakcija.

Od 1979. godine Grad je pod zaštitom UNESCO-a. Dubrovnik je prvenstveno kulturno odredište koja uz spomeničko blago nudi niz kulturnih događanja i festivala. Dubrovnik je i odredište uživanja u odmoru, zračnim linijama izuzetno dobro povezana sa svim većim centrima Europe. Dubrovnik je grad koji očarava, u kojeg se zaljubite i uvijek iznova dolazite, otkrivajući u njemu jedinstvene doživljaje. Bogato povijesno nasljeđe, baština različitih arhitektonskih stilova, raznovrsni kulturni sadržaji, ponuda filmskog turizma temeljena na činjenici da je Dubrovnik posljednjih godina omiljena i u svijetu priznata lokacija snimanja atraktivnih serijala i filmova, kozmopolitski duh njegovih povijesnih osoba i dostignuća pjesnika i pisaca, fizičara, matematičara, pomoraca, umjetnika, utkana u suvremenost – sve to turisti prepoznaju kao privlačne motive otkrivanja jednog od najljepših gradova Mediterana.

Moderni turistički trendovi, gastronomija u kojoj dubrovački chefovi spajaju tradicionalne ukuse, mediteranske namirnice I svjetske kulinarske trendove, kao i vrhunska kvaliteta smještaja, čini Dubrovnik privlačnim i jedinstvenim.