Upoznaj gradove domaćine Europskog prvenstva: Zagreb

ZAGREB

Zagreb – šarmantan i živopisan glavni grad Hrvatske – grad je bogate povijesti, dinamične sadašnjosti, zanimljive arhitekture, izuzetne atmosfere i nenametljive gostoljubivosti. Uz eklektičnu mješavinu srednjoeuropskog i mediteranskog stila života, Zagreb spaja austro-ugarsku tradiciju i topli duh našeg Jadrana.

Ponekad ozbiljna, ponekad zabavna, ponekad neobična, ova metropola po mjeri čovjeka nudi pravi izbor aktivnosti koje možete doživjeti i vidjeti. Sa svojom kulturnom ponudom, zadivljujućom arhitekturom, nevjerojatnim brojem zelenih površina, interesantnim muzejima, ugostiteljskom ponudom za sve ukuse i širokim izborom smještajnih mogućnosti, Zagreb je grad koji jednostavno dopire do srca. Svakog dana i u svako doba godine nude se brojna događanja – od koncerata domaćih i svjetskih zvijezda, atraktivne i bogate kazališne ponude klasičnih i avangardnih predstava do zanimljivih festivala, manifestacija i sportskih natjecanja.

Zagreb na svim listama uvjerljivo vodi kao grad s najvećim dnevnim boravkom na otvorenom. Naime, čim sunce pokaže svoje toplo lice u rano proljeće, otvaraju se terase kavana, kafića, restorana i slastičarnica. Ulice i trgovi postaju mjesto za promenadu, a druženje i poslovni sastanci spajaju se s uživanjem u kavi. Također, tu je i zagrebačka okolica uvijek atraktivna zbog brojnih dvoraca, vinskih cesta, termalnih izvora, netaknute prirode i pitoresknih gradića savršenih za jednodnevne izlete.

Zanimljiv i gostoljubiv, stvoren za posao, ali i za užitak, Zagreb ima svoju jedinstvenu priču. Putovanje Zagrebom je uvijek zadivljujuće, ali najveća vrijednost ovog grada je njegova atmosfera i ljudi koji nikada ne dopuštaju da se osjećate sami. Na vama je samo da osjetite i doživite kako on, uistinu, diše i živi i otkrite zašto ga zovu gradom s dušom…